To Go

5 redenen waarom Burg Eltz het bezoekje waard is!

Afgelopen september trokken we met de tent richting Duitsland.
Op een 3 tal uurtjes verwijderd van onze thuisbasis kwamen we terecht in de Moezelstreek, waar we hoppend van stad naar stad gingen.
Nabij Trier vind je het volgende verscholen pareltje terug: Burg Eltz

Dit prachtige kasteel, verscholen tussen de natuurpracht, is al 900 jaar in bezit van dezelfde familie. 
En ik geef jou 5 redenen waarom Burg Eltz zeker hét bezoekje waard is!

1. Betaalbaar uitstapje

Een bezoekje aan Burg Eltz kost € 12,- per persoon. 
De inkomsten worden gebruikt voor de onderhoud van het kasteel.
Je kunt ervoor kiezen om te voet naar het kasteel te wandelen, echter raad ik dit niet aan als je wat slechter ter been bent. Er is een shuttlebusje voor €2,- per persoon enkele rit. Plan je een bezoekje? Weet dat dit busje (toen wij er waren in september 2022) enkel cash aanvaard. 
In het kasteel is een kleine snackbar en een souvenirshop.

2. Educatief sprookjeskasteel

Je kunt het kasteel enkel betreden onder toezicht van een tourguide – en deze zijn te volgen in het Engels en in het Duits. 
Tijdens de tour loop je doorheen een indrukwekkende wapenkamer, eetkamer met prachtige handgeknoopte Middeleeuwse wandtapijten, een kinderkamer en verzamelzaal. 
In die laatste ruimte voelde ik me alsof ik zo een set van Game of Thrones was binnengelopen! Je krijgt tijdens de rondleiding de tijd om elke ruimte te bekijken en om vragen te stellen. 

Op vertoon van je entréeticket kun je ook de Schatkamer bezichtigen. Een soort kruipkelder met een collectie wapens, sierobjecten, servies,… Zeer indrukwekkend. Er is aan de informatiebalie een Nederlandstalige gids te verkrijgen. 

3. Het uitzicht

Aan Burg Eltz ligt in het midden van het Eltzer bos. Een belangrijke reden dat het kasteel nooit is ingenomen is het feit dat het in het midden van een prachtig dal ligt, omgeven door bomen en bergen. Bij het kasteel, startende vanaf de parking of rondom het kasteel zelf vind je diverse wandelroutes met panoramisch uitzicht. Trek stevige wandelschoenen aan en bewoner het zelf! 

4. Vlakbij huis

Op een kleine 3 uur van Eindhoven bevind je je al in deze feeërieke sprookjeswereld. Genoeg hotels en/of campings in de buurt te vinden voor een overnachting om je bezoek compleet te maken! 

5. Vlakbij andere leuke stadjes

Rij je van Eindhoven naar Burg Eltz? Dan passeer je onderweg langs andere leuke Duitse steden zoals Düsseldorf, Keulen, Bonn, Koblenz en Trier. Wij bezochten ze allemaal!

Bijvoorbeeld:
In Bonn vind je het geboortehuis van Ludwig van Beethoven (wist je dat zijn grootvader Vlaams was?!), in Keulen een chocolademuseum met werkende mini-chocoladefabriek of bezoek in Trier het geboortehuis van Karl Marx! 
Genoeg te beleven in de nabije omgeving voor een heerlijke vakantie of citytrip! 

Vertel me, kon ik je overtuigen om dit kasteel zelf te gaan bewonderen? 
Of ben je er al geweest en waande je je ook in een sprookje van Grimm? 
Laat het me weten in de comments! 

Eén reactie

  • Jolien

    Klinkt als een te plannen tripje deze zomer! Moezelstreek is mij niet onbekend, maar het kasteel heb ik nog niet bezocht. Een andere aanrader in de Moezelstreek is Cochem (ook voor het kasteel) en Bernkastel-Kues. In dat laatste staat het smalste kleinste huisje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *